1 op de 3 Nederlandse mannen draagt versleten ondergoed, ook al vallen de gaten erin. Zo blijkt uit het groot ondergoed onderzoek van Zeeman.


Mannen nemen maar moeilijk afscheid van hun vertrouwde ondergoed. Ze dragen boxers en slips het liefst gewoon door, ook al zijn ze versleten. Zeeman wilde weten of het écht zo slecht gesteld is met het ondergoed van de man en deed in samenwwerking met MWM2 onderzoek.


Maar liefst 37% van de mannen loopt regelmatig in een versleten onderbroek. Ook al vallen de gaten erin, ze blijven ermee rondlopen. We vroegen natuurlijk ook waarom en dit is wat mannen volgens deze vrouwen als reden geven:

38% interesseert ondergoed niets
29% vindt dat de oude onderbroek zo lekker zit
33% heeft geen zin om er tijd in te steken
19% merkt niet eens dat hij versleten is
12% is er erg aan gehecht.


Met de nieuwste campagne wil Zeeman dit onderwerp bespreekbaar maken. Mannen mogen het best weten: “rondlopen in een versleten onderbroek is een echte afknapper”. En bovendien nergens voor nodig, want je koopt bij Zeeman voordelig een nieuwe. 


Het onderzoek is tussen 6 en 9 december 2016 uitgevoerd door MWM2 research. In totaal werden 1.225 vrouwen ondervraagd in vier landen. In Nederland waren dit 305 vrouwen. De vrouwen waren tenminste 18 jaar en samenwonend met een mannelijke partner.